Aktiviteterne i Erhvervsfyrtårn Life Science

Erhvervsfyrtårn Life Science – Sund Vægt består af en lang række aktiviteter. Herunder kan du læse mere om aktiviteterne og de unikke partnerskaber mellem bl.a. regioner, kommuner, pensionsselskaber, videninstitutioner og små- og mellemstore virksomheder.

Se filmen om projektet Sund bevægelse for sund vægt
Sund bevægelse for sund vægt

I projektet Sund bevægelse for sund vægt er Steno Diabetescenter, Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse, Metabolismecentret, Københavns Universitet og SMV’erne Sens Innovation, et-al.Aps og Brevetti AI gået sammen for at udvikle algoritmer, der kan forudsige det enkelte individs risiko for udvikling af overvægt og diabetes til brug for tidlig opsporing. Algoritmen udvikles på baggrund af en omfattende indsamling af kliniske målinger inklusiv en 10-dages 24-7 monitorering, der løbende bliver analyseret ved hjælp af kunstig intelligens.

Offentlig-private samarbejder

Pilotprojekterne gennemføres på tværs af det offentlige og private. Det kan for eksempel involvere kommuner, regioner, hospitaler, almen praksis, iværksættere, fonde, pensionsselskaber, life science- og velfærdsteknologiske virksomheder, civilsamfunds-organisationer, erhvervs-fremmeaktører, universiteter og øvrige videninstitutioner

Vil du være med?

Platformen Connect samler personer fra virksomheder, kommuner og regioner, videninstitutioner, brancheforeninger mv. i et netværk omkring Erhvervsfyrtårnet. Opret en profil i vores digitale fællesskab og tilmeld dig netværket Erhvervsfyrtårn Life Science.

Life Science Living Lab Furesø

Furesø Kommune er gået sammen med Innoba, MindFuture, Center for Offentlig og Privat Innovation, Danmarks Tekniske Universitet, Kbh. Professionshøjskole, Erhvervshus Hovedstaden, repræsentanter fra Gladsaxe – og Høje Taastrup Kommune og det lokale erhvervsliv​. Formålet er at udvikle et fælles sprog og organisering for innovation og samarbejde med private virksomheder med udgangspunkt i den kommunale verden.

Læs hvad Borgmester i Furesø Kommune Ole Bondo Christensen siger om projektet:

Kommuner i pilotprojekterne

Gladsaxe Kommune driver projektet Sunde børn og læring for livet via gamification i samarbejde med Københavns Universitet og SMV’en Khora. Projektet skal bidrage til at øge bevægelsesmulighederne og trivsel for børn i folkeskolen via en gaming-baseret tilgang til læring med udgangspunkt i VR og AR.

Albertslund Kommune er med i projektet Inspiration til et sundere liv med partnerne Novo Nordisk, Liva Health Care, Coop, og PensionDanmark. Albertslund Kommune har sammen med PensionDanmark stået for rekruttering af deltagere til afprøvelse af et samlet forebyggende sundhedstilbud som tilbyder personlig rådgivning i sund livsførelse (e-platform) og online måltidsindkøb.​

Kommunerne Høje Taastrup, Tårnby og Hvidovre tester i samarbejde med Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse og SMV’erne Impactly og Sincera et interventions- og livsmestringstilbud, som skal skabe motivationsdrevne sociale kompetencer, trivsel og uddannelsesparathed for udsatte unge i alderen 13-18 år. Projeket eHOOD fokuserer på sunde vaner som søvn og kost, fysisk træning, lektiehjælp og forpligtende buddy-ordninger i relation til eSPORT.